Redoviti cjelodnevni program
Djelatnost vrtića realizira se kroz redoviti 10-satni primarni program predškolskog odgoja i obrazovanja koji je obogaćen zdravstveno-rekreativnim programima, izletima, posjetama, zajedničkim druženjima roditelja i djece i dr.
U redoviti 10-satni program upisuju se djeca od navršene treće godine do polaska u školu. Broj djece u skupini određen je pedagoškim standardom, a vezan je uz njihovu kronološku dob.

Promatrajući djecu, osluškujemo njihove interese i potrebe te u skladu s tim planiramo aktivnosti. Nastojimo pripremiti bogato i poticajno prostorno-materijalno okruženje, u kojem dijete ima priliku kontinuirano učiti čineći i tako razvijati svoje kompetencije.

U našem vrtiću djeca mogu koristiti mnoštvo različitih materijala koji podupiru proces njihova prirodnog učenja. Raznovrsnost i opremljenost centara aktivnosti materijalima koji potiču istraživačke aktivnosti djece i njihovu simboličku igru, uvelike pridonose ugodnijem i poticajnijem vrtićkom okružju u kojem djeca svakodnevno žive i borave.

Podupiremo dječju autonomiju, samoorganizirane i samoinicirane aktivnosti, slobodan odabir aktivnosti i suigrača (igra i učenje u malim skupinama, različiti centri aktivnosti, interakcija djeteta kroz prostor, druženje djece različite dobi i kompetencija).

Na načelima rada u redovitom 10-satnom programu, nastali su i posebni programi sa svim svojim specifičnostima.
Dječji vrtić Mali Cvrčak Dječji vrtić Mali Cvrčak
Web formularKako do nas?